Изграждат нов триетажен корпус към сградата на 28 средно училище Алеко

...
Изграждат нов триетажен корпус към сградата на 28 средно училище Алеко
Коментари Харесай

Изграждат нов триетажен корпус към сграда на столично училище

Изграждат нов триетажен корпус към постройката на 28 приблизително учебно заведение „ Алеко Константино “ в София , в който са планувани - 9 класни стаи, многофункционална зала за събития и административни стаи. Работата по създаване на новия корпус   е на стадий довършителни работи.

Разширението на учебното заведение стартира по стратегия на кмета на София Йорданка Фандъкова , която ревизира работата по учебната постройка дружно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на региона Иван Чакъров. Освен тях участва и шефът на учебното заведение - Станимира Стоева , оповестяват от Столична община.

" Новият триетажен корпус е построен на мястото на остаряла едноетажна постройка с етернитови панели. С плана за уголемение на учебното заведение и идното възобновяване на съществуващата постройка реализираме цялостно модернизиране на 28 СУ ", сподели кметът Йорданка Фандъкова.

" В момента се извършват действия по фасадно оформление на постройката , както и дотъкмяване на интериора. Направен е сложен план за осъществяване на интериора и обзавеждането, за което сега се прави процедура ", това оповестиха от учебното заведение.

Сградата е решена с пространно атриумно пространство, в което акцент са новите осветителни тела , съчетани с фасадното остъкляване. Осигурени са системи за сигурност , за пожароизвестяване, видеонаблюдение, озвучаване . Поставено е LED осветление .

В класните стаи са планувани интерактивни дъски , а в актовата зала ще има видео стена. На част от интериорните стени ще бъдат нарисувани графити, свързани тематично с патрона на учебното заведение –  Алеко Константинов .

Предвидено е възобновяване и на двора , където ще има стадиони за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди.

Освен това ще се извърши и озеленяване на зелените площи.

Предстои осъществяване на дейностите, планувани за прилежащото към учебното заведение дворно пространство и създаване на топлопроводно отклоняване.

Предвидено е за съществуващата постройка на 28 учебно заведение да бъдат изпълнени ограничения за енергийна успеваемост , възобновяване на ел. и ВиК инсталациите, както и създаване на нова ограда на учебния двор.

Към момента се прави процедура за избор на реализатор.

" С привършване на строително-монтажните действия учебното заведение ще премине на едносменен режим на работа " , обявиха от учебното управление.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР